L’ART D’APRENDRE

8 de novembre de 2021
Benvinguts i benvingudes #AJOCLENT

Sovint la idea d’Aprendre jugant sembla una contradicció. I no ho és. Aprendre d’una forma ràpida i divertida afavoreix el desenvolupament integral dels nens i nenes de manera entretinguda i adaptada a la franja d’edat que pertoca. D’aquest propòsit neix A JOC LENT: un espai dedicat a joguines sostenibles per a estimular el cervell dels menuts, el qual es troba en constant evolució i és capaç d’absorbir un alt nivell d’informació. Sobretot durant els primers anys vitals.

 

La importancia de jugar

Jugar és una forma d’aprendre i a través de la qual s’obtenen molts beneficis. No és com estudiar una assignatura concreta i adquirir una informació determinada. Jugar vol dir assimilar coneixements – i no sempre amb un llibre – de qualsevol matèria. I crear la capacitat d’autocrítica tenint en compte que el fracàs o l’error forma part de la vida i que l’hem d’acceptar. Significa també aprendre a descobrir i a desenvolupar-se socialment.

Per això, des d’ A JOC LENT apostem per fomentar el joc com a base per al desenvolupament de coneixements i competències socials i emocionals que són  claus en la vida de tota  persona. Les nostres joguines van molt més enllà de la diversió. Promouen l’acció d’aprendre a forjar vincles,  compartir, negociar, resoldre conflictes i crear la capacitat de lideratge.

Resulta fonamental posar en valor la importància del joc com a eina educativa per al desenvolupament de processos a nivell cognitiu com la concentració, l’atenció, la lògica, la memòria, etc. Sense oblidar, la part emocional dels  infants on hi juga un paper essencial, entre d’altres, l’autoestima, la seguretat, l’autocrítica, les habilitats socials i la intel·ligència emocional.

A JOC LENT treballem per deixar fluir la imaginació, la curiositat i la creativitat dels petits, ja que esdevenen recursos fonamentals en un món basat en els coneixements, contribuint en fer una societat més igualitària, solidària i lliure.

Ens acompanyeu?

Jugar per a un nen i una nena és la possibilitat de retallar un trosset de món i manipular-lo per entendre’l” 

Francesco Tonucci

 

 

Seguim! Sempre #AJocLent

l-art-d-aprendre