JOGUINES PER A UN FUTUR MILLOR

29 de gener de 2022

Que no existeix un Planeta B tots i totes en som coneixedors. En els darrers anys la societat ha fet un gir en aquesta qüestió, conscienciant-se sobre la conservació del medi ambient. Els recursos del planeta són limitats i és la nostra responsabilitat fer-ne un ús adequat i coherent per a no esgotar-los. Hem de trobar l’equilibri per a viure i deixar viure durant molts anys a la que avui és casa nostra: la Terra.

Creieu que les joguines ecològiques i sostenibles contribueixen a la seva protecció?  La resposta és afirmativa. Sí, i tant.

D’entrada, cal saber que des de l’any 2019 l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines · AEFJ premia la sostenibilitat. Tant és així que des de llavors moltes empreses dedicades a la fabricació de joguines s’han posat les piles per aconseguir una joguina que transmeti i fomenti valors, però que a més tingui un ferm compromís per a fer un món més sostenible.

A tall de curiositat, apostant per la fabricació de joguines sostenibles s’aconsegueix la reducció d’altes emissions de CO2 que incrementen a nivells desorbitats la temperatura del nostre planeta i contribueixen al seu calentament global i a la seva destrucció. La societat és l’encarregada d’adoptar totes les mesures possibles per a salvar la vida (literalment). I les joguines no deixen de ser una acció més que se suma al desig d’un món més verd i respectuós amb el medi.

 

Què és una joguina sostenible?

Una joguina sostenible és aquella elaborada amb materials el més naturals possible o bé, reciclats.

 

Què aconseguim comprant joguines sostenibles?

Estem contribuint a la conservació del nostre entorn, reduint la contaminació de manera significativa. I a més, estem transmitint als més petits la importància de vetllar pel nostre planeta. I en aquest sentit, convé destacar que A JOC LENT manté un ferm compromís amb la consecució d’un entorn més sostenible.

 

Si pensem en com es diverteixen els nens i nenes avui en dia, podem pensar en cares davant múltiples pantalles. No podem negar que la tecnologia s’ha imposat a les nostres vides i no podem obviar-la perquè també té molts beneficis. Ara bé, certament aquesta nova forma d’interactuar ha fet que molts pares i mares discrepin d’aquestes novetats i trobin a faltar joguines tradicionals com les dels darrers segles. Per exemple: peces Lego de fusta o senzills llapis de colors per dibuixar. Aquests només són dos exemples que apropen allò natural als nens i nenes.

 

No hem de deixar de banda la tecnologia però tampoc oblidem la possibilitat d’una diversió tradicional, natural i ecològica que multiplica els beneficis per a nosaltres i per l’entorn on vivim. A més, divertir-se des de ben petits amb joguines sostenibles és una extraordinària manera de fer que els infants gaudeixin del present, però amb la idea de pensar en el futur. Els hi estem inculcant un deure i uns valors sense dir-los-hi.

 

 Certament, un món sostenible no pot pensar-se sense els nostres infants.

 

 I tu, a què estàs esperant?

Sempre, #AJocLent