CONNECTAR AMB LA NATURA JUGANT

15 de gener de 2023

Jugar amb la natura és una activitat molt recomanable per als nens i nenes, ja que els ajuda a connectar amb el món natural i a desenvolupar una relació més profunda amb ell. Els infants tenen una gran curiositat per explorar i aprendre sobre el món que els envolta, i jugar amb la natura els permet experimentar de manera activa i divertida amb els elements naturals, com ara la terra, l’aigua, el sol, les plantes, els animals, el vent…

Una de les activitats més senzilles i divertides que els nens poden fer a la natura és anar a caminar o a córrer per boscos, parcs o platges. Això els permet descobrir noves plantes i animals, experimentar amb diferents textures i terrenys, i connectar amb l’entorn natural de manera directa i personal. És durant aquests recorreguts on se’ls comença a despertar l’interès pel món natural recollint pedres, pinyes, fulles, flors i altres materials naturals per a fer artesania i manualitats. Això els permet utilitzar la seva imaginació i creativitat per crear obres úniques i originals, així com a aprendre sobre la diversitat de materials i textures que la natura ens ofereix.

Jugar amb la natura té avantatges educatius i terapèutics per als més petits, sobretot perquè els ajuda a desenvolupar la seva capacitat de concentració, observació, resolució de problemes, així com a estimular la seva imaginació i creativitat, i també els ajuda a reduir l’estrès i l’ansietat.

Famílies! Tots hem tingut un explorador a dins! Cal que els nens i nenes surtin a buscar insectes, identificar plantes i arbres, construir cabanyes i refugis amb branques i fulles, experimentar amb l’aigua i la sorra per crear rius i mars imaginaris! És essencial el joc a l’exterior i que connectin amb la natura jugant.

 

Sempre,

#AJocLent

 

 

natura jugant